IRT 3000

vsebina

Ledinek predstavil najnovejši stroj tudi na največjem svetovnem sejmu

06.06.2023

Podjetje Ledinek, vodilni v projektiranju in izdelavi strojev za predelavo masivnega lesa na svetu, je svojo najnovejšo inovacijo predstavilo na sejmu LIGNA v Hannovru. Kot vodilni svetovni sejem za obdelavo in predelavo lesa je LIGNA pritegnila strokovnjake z vsega sveta. V petih dneh je kar 1300 podjetij iz 50 držav predstavilo svoje rešitve za lesnopredelovalno industrijo. Trajnost in digitalizacija sta bili osrednji temi, ki sta pritegnili pozornost 80.000 obiskovalcev iz 160 držav sveta.

Ledinekov razstavni prostor na sejmu Ligna (foto osebni arhiv)Ledinekov razstavni prostor na sejmu Ligna. Foto: osebni arhiv

V središču Ledinekovega razstavnega prostora je bil Stratoplan, izjemen stroj, zasnovan za prihodnost predelave lesa. Stratoplan, ki se ponaša z edinstvenim, robustnim pozicionirnim sistemom s hitrimi nastavljivimi osmi in nadzorom vrtenja, omogoča hitre in natančne prilagoditve dimenzij in profilov. Njegov napreden sistem orodij, opremljen z zobatim vpetjem Kanefusa, zagotavlja izjemno končno obdelavo površine, ki presega prejšnje vrhunske modele Stratoplan.

Stratoplan je na sejmu pritegnil pozornost strank in strokovnjakov v industriji. Najnovejši Ledinekov stroj zajema načela industrije 4.0, kar pomeni, da je ima oznako pametni stroj. Senzorji temperature in vibracij nenehno spremljajo stanje stroja, kar omogoča proaktivno vzdrževanje in optimizacijo delovanja. Poleg tega se neopazno prilagaja različnim operativnim zahtevam, spodbuja energetsko učinkovitost in zmanjšuje obrabo. S svojim vzdržljivim sistemom za pozicioniranje in integriranim sistemom za merjenje orodij poenostavi postopke obdelave lesa in poveča produktivnost.

Ledinekov razstavni prostor na sejmu Ligna (foto osebni arhiv)Najnovejši stroj za obdelavo lesa linije Stratoplan. Foto: osebni arhiv

Ledinek z vsako inovacijo postavlja nove standarde in vsakič znova utrdi svoj položaj vodilnega podjetja v lesnopredelovalni industriji.

LIGNA 2023 je v petih dneh predstavila 1300 podjetij iz 50 držav, ki so predstavila svoje rešitve za lesno industrijo. Trajnost in digitalizacija sta bili osrednji temi, ki sta pritegnili pozornost 80.000 obiskovalcev iz 160 držav. Med tem prestižnim srečanjem je Ledinek ponosno predstavil svoj najnovejši stroj, ki je revolucioniral obdelavo lesa.

https://www.ledinek.com/sl

ar©tur 2021