IRT 3000

vsebina

FIPA v praksi: logistične rešitve

21.01.2019

IKEA je na Slovaškem uporabila rešitev FIPA za rokovanje s paketi in vrečami. Njihovo delo namreč zahteva premikanje plastičnih vreč do 35 kg teže z ene palete na drugo, kar je bilo vedno težko delo. Zato so iskali ergonomsko rešitev, ki bi pove- čala njihovo produktivnost. FIPA in lokalni partner O.P.O. sta podjetje IKEA prepričala s fleksibilno rešitvijo za pet delovnih mest.

190114-4Za vsako delovno mesto rešitev ponuja en vrtljivi žerjav, cevno dvigalo FIPALIFT Smart z vsem priborom in tri različne sisteme, ki zagotavljajo fleksibilno prilagajanje posamezni nalogi. Ergonomsko dvigalo FIPALIFT Smart z nosilnostjo 65 kg je optimizirano za logistične procese v podjetju. Opremljeno je z mehastim vakuumskim prijemalom Varioflex s premerom 160 mm in je idealna rešitev za prenos in dviganje paketov in škatel. Preizkušeno vakuumsko prijemalo z dvema stopnjama trdote, 30° Shore A na tesnilnem robu in 60° Shore A na telesu prijemala zagotavlja zanesljivo rokovanje tudi v primer rahle neravnosti bremena.

Dvižna naprava z bremenom se lahko zasuka za 360° in s tem omogoča natančno odlaganje. Pobiranje in odlaganje bremen se upravlja s pritiskom na gumb. Vakuumsko prijemalo s prečko in štirimi vakuumskimi priseski s premerom 75 mm omogoča preprosto prestavljanje kartonskih škatel. Razširitev z ovalnim priseskom s tesnilno peno, ki jo je mogoče namestiti tudi brez orodij, pa je primerna za premikanje vreč in blaga, zavitega v skrčljivo folijo.

www.topteh.si
www.fipa.com

ar©tur 2016